ons immuunsysteem kVan een Facebook bericht van Christa Niessen  16 juli 2020

Tekst van een Franse natuurgeneeskundige:

"Irriterend dat dag na dag en meer en meer, in het hart van de pandemie, de media de werking van ons immuunsysteem niet verklaren.
Constant worden we uitgenodigd om externe bescherming te zoeken die ons redt: maskers kopen, hydroalcoholische gels kopen (zonder te specificeren dat deze gels niet meerdere dagen op rij mogen worden gebruikt omdat ze op basis van ethanol de eerste natuurlijke immuunbarrière zullen elimineren van ons lichaam: de bacteriën en lipide film van onze huid, wat een barrière is voor virussen...... Dit komt ook door het buitensporig gebruik van antibacteriële producten de afgelopen jaren, en een misverstand over de rol van bacteriën in onze immuniteit, die Onze lichamen worden jaar na jaar gevoeliger.]
Hoe meer we deze alcoholgebonden gels gebruiken, hoe doordrongender en gevoeliger voor opperhuid zijn virussen... Laten we prioriteit geven aan klassieke zeep!
Dan begint de media ons te vertellen over een oplossing die ook van buitenaf zou komen: een toekomstige farmacologische behandeling of een vaccin waarvan de beoordelingen van de vergunning voor het in de handel brengen zeker om '' noodgevallen zullen worden verwaarloosd.
Op welk moment werd het aan de bevolking uitgelegd dat iedereen het vermogen heeft om zijn immuunsysteem op natuurlijke wijze te versterken in een paar dagen (jongeren) of in een paar weken? Dit zou zeker de verspreiding van het virus niet voorkomen, maar het zou onze verdediging ertegen versterken en daardoor het aandeel van ernstige gevallen verminderen, om thuis veel sneller te genezen.
Waarom bemoei je niet met platformen informatiekanalen, die 95 % van hun tijd over dit onderwerp gedurende enkele weken aan gezondheidswerkers die praten over preventie, zoals voedingsdeskundigen, natuurgeneeskunde, kruideniers, die een enorm werk van informatie en preventie kunnen bereiken dicht bij het publiek en zo verlichtende dokters vooraan? Waarom vertel je mensen niet dat het eten van afval, zoals industriële, verwerkte en geraffineerde producten het eerste is dat onze immuunverdedigingen vernietigt?
Dat de efficiëntie van ons immuunsysteem nauw afhangt van de kwaliteit van onze darmflora (en dus de kwaliteit van wat we eten)
Daarom leven groenten en fruit, rauw, lokaal en seizoen de beste manier om onze minerale reserves snel te versterken die nodig zijn voor immuniteit.
Waarom leg je niet uit dat vasten het immuunsysteem versterkt in slechts 3 dagen?
Waarom niet praten over de voordelen van de koude douche die in een paar dagen het niveau van bepaalde T-lymfocyten verhoogt? Waarom leg je niet uit dat planten zoals echinaceous, astraga, vlierbes, schermutseling, in hun geconcentreerde vormen de immuunverdediging in een paar weken verhogen? (dan hadden we tijd gehad sinds het virus verscheen...)
Waarom niet praten over de effectiviteit van antivirale essentiële oliën? Naast vit C in hoge schoten en mineralen mot zoals zink en selenium?
Waarom niet praten over het belang van fysieke activiteit en recente studies die de snelle effectiviteit van yoga aantonen om het immuunsysteem te versterken?
Waarom niet uitleggen dat angst immunosuppressief is? (Het is echter de enige emotie die momenteel door de mainstream media wordt uitgezonden...) een niveau van angst die je dagelijks verzwakt...
Waarom leg je het niet uit aan mensen die een defensie-en helend potentieel hebben dat oneindig krachtiger is dan welk medicijn dan ook en snel geactiveerd kan worden? Ons lichaam is een ware genezingsmachine.
In deze periode dat we eindelijk tijd hebben, is het tijd om interesse te tonen in onze eigen werking, onze persoonlijke kracht te claimen, de controle over onze gezondheid en onze toekomst te nemen."

ons immuunsysteem n